VENTILATIESYSTEEM C

NATUURLIJKE AANVOER, MECHANISCHE AFVOER

Bij een ventilatiesysteem C wordt de lucht op natuurlijke wijze aangezogen. Door het strategisch plaatsen van roosters kan verse lucht je woning binnendringen. Het afzuigen van de vervuilde lucht gebeurt door middel van een ventilator die de vuile lucht naar buiten leidt. Deze afvoer is bijzonder belangrijk in vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en het toilet. Dit ventilatiesysteem is één van de meest toegepaste en geliefde ventilatiesystemen. Het biedt tal van voordelen.

VENTILATIESYSTEEM C+: NÓG EENVOUDIGER EN ENERGIEZUINIGER

Wil je een systeem dat nóg energiezuiniger en makkelijker te plaatsen is? Dan is ventilatiesysteem C+ iets voor jou. Zo bespaar je dubbel op de kosten. De toevoer gebeurt op dezelfde manier als bij ventilatiesysteem C. Enkel de afvoer verschilt. Deze is bij een C+-type immers vraaggestuurd. De roosters beschikken over zelfregelende eigenschappen. Enkel wanneer er uitgeademde lucht, vochtigheid of geurtjes worden gedetecteerd, wordt het ventilatieniveau verhoogd zodat alle vervuilde lucht correct wordt afgevoerd. Wanneer de lucht binnenshuis zuiver is, werkt het ventilatiesysteem op een minimumstand. Deze zelfregulerende werking maakt een verschil op je eindfactuur.

RENSON WAVES

COMFOSPOT

VOORDELEN

Budgetvriendelijk

Een ventilatiesysteem C is eenvoudiger te plaatsen dan een ventilatiesysteem D. Het systeem kan dus sneller geplaatst worden waardoor de installatiekosten tot een minimum beperkt worden.

Eenvoudig in onderhoud

Een ventilatiesysteem C heeft zelden intensief onderhoud nodig. Het is wel belangrijk dat de roosters en ventielen vrij blijven. Daarom moet je ze regelmatig reinigen.

Gaat lang mee

Een lange levensduur is eigen aan ventilatiesysteem C. De investering in dit ventilatiesysteem is het absoluut waard.

Laag energieverbruik

Het energieverbruik van ventilatiesysteem C zit goed. Hoewel het niet het meest voordelige systeem qua gebruik op de markt is, vallen de kosten goed mee. Je energiefactuur blijft dus min of meer gelijk.

NADELEN

Soms te koud, soms te warm

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er koud of warme lucht aangezogen. Dit beïnvloed de temperatuur binnenshuis. Daarom kan een extra verwarming of afkoeling nodig zijn.

Geluid

Omdat je woning voorzien is van verschillende roosters kan niet alleen verse lucht maar ook geluid binnendringen. Dit is iets waar je rekening mee kan houden als je last hebt van omgevingsgeluid.

Moeilijk regelbaar

Je mag de ventilatieroosters in principe niet sluiten. Dan wordt de ventilatie in je huis als het ware beëindigd. Bovendien draait een ventilatiesysteem C voortdurend op volle toeren. Je kan de ventilator niet regelen of uitzetten. Zo is je energieverbruik beduidend hoger dan bij een ventilatiesysteem D.