Mario Cucinella

Door Tom

Ik hou van het werk van Mario Cucinella.  Een Italiaans architect wiens bureau al tal van prijzen gewonnen heeft. Zijn werk is vernieuwend: vormen, innovatieve materialen, … Technologisch en ecologisch, zijn concepten passen in vele kaders. Het gebouw is als het ware één met zijn omgeving.  Het totale plaatje klopt.

Een voorbeeld: de ARPT headquaters een van zijn recentere ontwerpen. Is geïnspireerd op een zandduin.  Kijk hoe er rekening wordt gehouden met de stand van de zon, de oriëntatie van de wind, natuurlijke ventilatie ter afkoeling  (Algiers)….   Dit is niet zomaar een ‘mooi’ ontwerp maar vooral knap omdat er met zoveel factoren rekening is gehouden in het ontwerp.

sezione-bioclimatica_testo

Onze projecten zijn meestal een beetje bescheidener. Maar toch komt bij een nieuwbouw anno 2016 veel meer kijken dan pakweg 10 jaar geleden. En evolueert onze sector sneller dan ooit.

Mijn domein is ventilatie.  De vraag: type C of D lijkt simpel.  Maar daartussen zijn vele oplossingen en manieren om ventilatie esthetisch te integreren in de woning.  Om extra E-punten te genereren. Om warmte te recupereren….

Of om budget te drukken. Want wij leveren ook pakketten voor doe-het-zelvers. Mèt de nodige en begeleiding.

Neem gerust contact op voor uw projecten.  Ventilatie is onze specialiteit. Onze offerte is er snel. En correct.

Groeten,

Tom Bleys

 

http://inhabitat.com/sand-dune-shaped-arpt-headquarters-captures-cooling-breezes-for-natural-ventilation/arpt-headquarters-mario-cucinella-architects/