Ventileren, remedie tegen slecht slapen

Door Tom

Slaap jij goed?

Gezond leven, dan denken we aan bewegen, sporten, evenwichtige voeding.  En toch slecht slapen?  Heb jij er ook soms last van?

Naar schatting één op drie volwassenen kampt met slaapmoeilijkheden Maar liefst één op tien volwassenen slikt dagelijks een slaap- of kalmeermiddel. Nochtans is dat niet zonder risico. Deze medicijnen zijn niet enkel zeer verslavend, ze hebben ook heel wat nevenwerkingen.

Heb je er al eens aan gedacht dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer niet goed zou kunnen zijn? Door onze ademhaling gaat het CO2-niveau in de slaapkamer stijgen.  Een volwassen persoon produceert 450 liter CO2 per dag!

CO2-slaapkamer

Continu en gecontroleerd ventileren, ook in de slaapkamer is geen overbodige luxe.  CO2, vocht en VOC’s afvoeren gaat de nachtrust zeker bevorderen.

Ventilatiesystemen uitgerust met sensoren controleren de luchtkwaliteit en gaan de juiste hoeveelheid lucht verversen op de juiste plaats.

Nog niet overtuigd?

Deze waardes kunnen ook gemeten worden.

En meten is weten!

Onze tip: surf naar http://www.healthyspaces.eu/hoe-gezond-de-lucht-jouw-woning en reserveer  een Netatmo weerstation van Renson gedurende een bepaalde periode. Met dit toestel ga je op een interactieve manier informatie te krijgen over de luchtkwaliteit in je woning via een app of via de pc. Je krijgt 3 modules ter beschikking: één voor de woonkamer, één voor de badkamer en één voor de slaapkamer.