2017 premie ventilatiesysteem

Door Tom

Totaalrenovatiebonus => premie ventilatiesysteem

Wie vanaf 2017 investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus.

Als u minstens 3 premies van de netbeheerder aanvraagt (of minstens 2 premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van 5 jaar én aan alle voorwaarden voldoet, dan krijgt u bovenop die premies van de netbeheerder nog een bonus. Hoe meer energiebesparende maatregelen u combineert, hoe hoger de bonus zal zijn.

Het gaat over:

  1. Dak
  2. Beglazing
  3. Muur
  4. Vloer
  5. Warmtepomp
  6. Zonneboiler
  7. Ventilatie

Bedrag: als je drie ingrepen combineert, krijg je een bonus van 1.250 euro. Combineer je ze alle zeven, dan krijg je een maximale extra premie van 4.750 euro.

Deze bonus is extra: bovenop de individuele premies.

Voor beschermde afnemers (personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas) wordt de bonus met 50% verhoogd.

Hebben je (10) buren dezelfde plannen? Dan kan een gezamenlijk project van dezelfde werken u nog een burenpremie van 400€ per woning opleveren.

Individuele premies wijzigen dan weer. Sommige verminderen of worden afgeschaft, maar er komt ook weer een premie voor isoleren van binnenmuren bij.

Mijn advies voor een gezonde en energiezuinige woning: isoleren, ventileren en nieuwe ramen*

* in geval van ventilatiesysteem C: ramen mèt roosters

Bronnen en info:

Overzicht van de wijziging in maatregelen : www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/totaalrenovatiebonus-van-de-netbeheerder

www.wonenvlaanderen.be/premies

Heb je concrete projecten? www.premiezoeker.be

Tot slot wens ik u een gelukkig, gezond en succesvol 2017! Fijne feesten en in het nieuwe jaar natuurlijk veel verse lucht voor frisse ideeën!

Vriendelijke groet,

Tom Bleys

2